Sıkça Sorulan Sorular

Sıkça Sorulan Sorular 01
Sıkça Sorulan Sorular 01

1- Neden Yetim?
Yetimlerle ilgili yazımızı okumak için tıklayınız.

Ve niçin yetimhane değil?
Yetimhaneler maalesef kimsesi/yakını olan yetimlerin aile ortamında büyümesine olanak sağlamamaktadır. Ebeveynlerinden birini kaybetmiş çocuk yetimhaneye konularak bir diğer ebeveyninden olmaktadır. Yetim durumunda ise annesinden koparılarak öksüz, öksüz durumundaysa babasından koparılarak yetim durumunda kalmaktadır. Biz hiç kimsesi hayatta kalmayan çocukların dahi aile ortamında yetiştirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Çünkü Suriye’de akraba ilişkileri sağlam bağlar ile korunmaya devam etmektedir. Yetim aile ortamında büyütülmeye çalışılmalı yetim yük olmaktan kurtarılması amaçlanmaktadır. Aynı zamanda babasız kalan yetimlerin tek sıkıntısının babaları olmaması şeklinde kalarak aile dokusunu korumak hedeflenmektedir.

Yetimhanelerde kim ne kadar özverili çalışsa da  aile ortamının teşkil edilmesi başarıla gelmiş bir şey değildir. Bu haseple zor imkanlarda yaşayan insanların aile ortamlarını korumak adına savaş bölgelerinde yetim projemizi yürüttüğümüz gibi, Türkiye’de belirli vesile ve sebeplerle babalarını kaybetmiş çocuklar için de çalışmalarda bulunuyoruz.

2- Bir Yetimin Aylık ‘Sponsorluk Bedeli’ Ne Kadar?
Bir yetimin aylık gıda masrafı 50$’dir.

3- Bir Yetimin Dönemlik “Kırtasiye Masrafı” Ne Kadar?

Medresede okuyan yetimlerin öğrenim masrafı aylık 50$ ’dir. Bu çalışma içerisinde yer alan emtinalar şunlardır: Defter, kalem, silgi, kalem traş, kalem kutusu, boya çeşitleri vb. eğitim malzemelerinin bulunduğu kırtasiye setleri ve diğer okul giderleri.

4- Aylık “Sponsorluk Bedeli” Altında Verilen Aidat İle Yetimlere Nasıl Katkı Sağlamış Olurum?
Günümüz şartlarında bir çocuğun günlük ihtiyaç ve masrafları olmaktadır. Takdir edersiniz ki yetimlerimizin velilerinin bu durumu karşılayabilecek güçleri olmayabilir. Derneğimizin listesindeki yetimlerin velileri maddi ve manevi sıkıntıları olup olmadığı gözden geçirilmiştir. Ve yetim listemizin tamamı ihtiyaç sahibi kişilerden oluşturulmuştur. Bu aidatı onlara sağlayıp, velinin bu durumuna destek olarak himayesi altındaki yetimin yürek burukluğu yaşamamasına vesile olmuş olursunuz.

5- Bir Yetimin “Bayramlık Bedeli” Ne Kadar?
Ortalama 70$ ’dir. Yetim olan bilir ki yetim için bayram demek burukluk ve hüzün demektir. Nitekim babasız bir evin soğukluğunu hiçbir şey gideremez. Biz onlara babalarının yokluğunu unutturmaya çalışmak onların gözlerini yolda koymamak, onlara eksiklik yaşatmamak için giyim kuşamlarını kapsayan yardımlar yapabilmeniz amacıyla aracı oluyoruz. Yetimlerimize ayrıca harçlık göndermek isterseniz bu sizin gönlünüzle ölçülmeyecek bir şeydir…

6- Bir Yetimin Evine Aylık “Kumanya Kolisinin Bedeli” Ne Kadar?suriyeli-yetimler

30$’ dir. Bu kumanya kolisinde Yetim ailelerinin temel gıda ihtiyacı karşılayacak malzemeler yer almaktadır.

7- Derneğinizin Sorumlukta Aracı Olduğu Yetimleri Bizzat Bayramlarda, Diğer Günlerde Giydirmek, Sosyal Aktivitelere Götürmek, Kırtasiye ve Kumanya İhtiyaçlarını Evlerine Götürmek İstiyorum. Böyle Bir İmkan Var Mı?
Böyle bir imkan vardır. Fakat yetimlerin ve ailenin güvencesi açısından yalnızca bizim belirlediğimiz günlerde, bizim yaptığımız etkinliklerde çocukları giydirebilir, gezdirebilir, kırtasiye malzemesi alabilirsiniz. Ailenin mahremiyeti, refahı ve rencinde olmaması için dernek himayesindeki yetimlerin adresleri gizli tutulacaktır. Ancak baba ölüm belgesi ve yetimin durumunu öğrenebileceğiniz diğer kişisel bilgiler, yetim bilgi bankamızda kayıtlı olup sponsora verilecek olan şifreyle görüntülenebilir.

8- Yetimler İle İlgili Sosyal Aktiviteleriniz Var Mı Varsa Nelerdir?
Evet vardır. Gezi organizasyonları, piknikler ve bilgi yarışmaları gibi etkinlikler yapılmaktadır.

9- Yetimlerle İlgili “Kardeş Aile” Projeniz Var Mı Varsa Bu Proje Kapsamında Neler Yapılmaktadır?
Sizin belirleyeceğiniz kardeş aileye bizler aracılığıyla; kira ödemelerinde yardımcı olabilir, fatura ödemelerini yapabilir, temel gıda ihtiyaçlarını karşılayarak, sağlık, giyim gibi konularda yardımcı olabilirsiniz.

10- Yetim Biriminizin İrtibat Numaraları Hangileridir?
Rasulullah S.a.v’in Kaderdaşları Projesi Sorumlu irtibat Numarası: +90 533 162 12 99

DÜŞÜNCELERİNİ BİZİMLE PAYLAŞ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.