Kudüs Filistin’in başkentidir

Filistin 01
Filistin 01

” ABD Başkanı Donald Trump, İslam dünyasından gelen tüm tepkilere karşın Kudüs’ü İsrail’in resmi başkenti olarak tanıdı ve Tel Aviv’deki ABD Büyükelçiliği’nin Kudüs’e taşınacağını açıkladı.

Donald Trump Beyaz Saray’da yaptığı açıklamada bu adımı “gecikmiş bir karar” olarak nitelendirdi ve “Sorunlarımızı başarısız olmuş stratejileri yineleyerek aşamayız” dedi.

http://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-42258773 ”

Filistin’in , İsrail tarafından abluka altına alınmış topraklarına, engellenen özgürlüğüne ve gördüğü nice eziyetlere yıllarca sessiz ülke liderlerinin vermiş olduğu bu haksız kararı kınıyoruz.

İslam’ın gözbebeği olan Kudüs’ü  , birkaç siyasinin kararı dahilinde terk edecek değiliz. Kudüs’ü yalnız bırakmak köklü tarihimize ve kültürümüze yapılabilecek en büyük nankörlüktür. Bizler ki varoluştan beri adaletin ve özgürlüğün sancaktarı olan şanlı ecdadın torunlarıyız. Tarih ki nice imkansızlıklara karşı inanç ve cesaretle kazandığımız zaferlere şahittir.

Milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY’un Asım’ın nesli övgüsüne layık olan bizler, atalarımızdan öğrendiğimiz gibi bugün de hakkın yanında olacağız!

Kudüs’ü yalnız bırakmayacağız!

”Asım’ın nesli… Diyordum ya…

Nesilmiş gerçek: İşte çiğnetmedi namusunu, çiğnetmeyecek.”

https://www.change.org/p/kud%C3%BCs-filistin-in-ba%C5%9Fkentidir