İKİZ YETİMLER YARDIMINIZI BEKLİYOR

Suriye İdlib kentindeyiz. Zulmün yetim ve dul bıraktıklarından ikiz yetimleri bulunan bir ailenin yanındayız.

Bacımızın akrabaları daha ilk savaş imtihanın başlamasıyla topraklarını terketmiş. Bacımız ve eşi sebat edip buralarda kalmış yokluğa, acılara, hergün gerçekleşen yıkıma, gün be gün devam eden kıyıma kısacası acımasız savaşa direnmişler. Sabırla geçen yılların ardından önceki sene komşularını bulan bacımızı da bulmuş… Eşi zalim Esed’in yaktığı savaş ateşinde hayatını kaybetmiş…İkiz çocukları ile kala kalmış. Ne bir akraba ne bir tanıdık. Sağ kaldıklarına mı sevinsinler yoksa kimsesiz kaldıklarına mı üzülsünler… İnna lillah ve inna ileyhi raciun.

Bu bacımızın evini ziyaret ettik. İstanbul Ankara ve Kayseri’den yetim ailelere bölüştürmek üzere yapılan bir miktar yardımla birlikte.  Bacımızın oturduğu ev kiralık. Evde çekim yapacağız ancak odalar küçük olduğundan ve mesafenin darlığından kadraja sığdırmak için sandalye veya koltuk üzerinde çekim yapalım diyor yönetmenimiz…  Ancak ne mümkün… Üzerinde oturduğu süngerden başka birşey yok… Bu sünger üzer onların hem yatağı hem koltuğu… evde zaten pek bir eşya da bulunmuyor. Biz bu ailemize her ay yardım götürmek istiyoruz. Hiçbir geçim kaynakları olmayan ailemizin çocuk bezi ihtiyaçları da bulunuyor. Allah için günahlarını sildirmek ve kaza beladan muhafaza olunup Allah!a kendini sevdirmek isteyenleri yardıma davet ediyoruz…

Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
“Dul kadınların ve yoksulların yardımına koşan kimse, Allah yolunda savaşan, bıkmadan gece namazı kılan ve devamlı oruç tutan gibidir.”  (Ebû Hureyre radıyallahu anh. Buhârî. )

Ne güzel demiş Tabduk Emre “Bir garibin duasına gir. Kurtarırsa o kurtarır.”

 

 Sevdiğiniz şeylerden Allah yolunda harcamadıkça iyilik ve takvaya(birre) erişemezsiniz. Her ne harcarsanız, şüphesiz Allah onu hakkıyla bilir. [Ali İmran 92.ayet]

Yetim sponsor bedeli aylık 100 ₺

Siz de İdlib’te yetim kalan binlerce çocuktan birine sahip çıkarak, ya da gücünüz nisbetinde çıkmaya çalışarak bu hayra ortak olmak istemez misiniz?

Aşağıdaki numaralarımızdan bize ulaşabilir, hesap numaramız ve online bağış hattımızdan anında yetimler için yardımda bulunabilirsiniz.

Banka kartınızla online yardım ve bağışta bulunabilmek için:
💳 https://online.kardesder.com/
Hesap numaralarımız için tıklayın:
👉https://www.kardesder.com/hesaplar/

www.kardesder.com
Facebook adresimiz: Facebook.com/kardesder1299
Telegram adresimiz: T.me/kardesder
Instagram.com/kardesder
twitter.com/kardesder
WhatsApp iletişim: 0533 162 1299
E-Posta: info@kardesder.com
Adresimiz: Tuna Mh. Kartal sok. No:41 Osmangazi / Bursa