FİTRE VE ZEKATLARINIZI GERÇEK İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRIN

Home Page 01
Home Page 01
Fitre ve zekat bağışlarınızı gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz.
 

Siz de şu Ramazan günlerinde zulüm ve zor şartlar altında bulunan kardeşlerinizin ihtiyaçlarını gidermek, az çok demeden bir nebze de olsa katkıda bulunmak isterseniz bize Whatsapp numaralarımızdan ulaşabilir,aşağıdaki hesaplarımızdan bağışta bulunabilirsiniz.

Diyanet fitre bedelini 23

 

[Önemli Not: Fitre (fıtır) sadakası bakliyat /gıda olarak verildiğinden (takribi 2,5 kg) mutlaka açıklama kısmına “Fitre” olarak yazdırınız. Aynı şekilde zekat için de açıklamaya Zekat olarak yazdırınız. Allah kabul etsin.]


2019 DİYANET FİTRE FİYATI NE KADAR?

2019 yılı  fitre bedeli olan 23 Türk Lirası’dır.

Ancak sünnete uygunluk göstermesi açısından fitre bölgeye göre kuru bakliyat olarak verilir. (Hurma, kuru fasulye,mercimek, vs.) Kişi başı verilmesi gereken 2,5 kg’lık bakliyattır. Kardesder olarak bize gönderdiğiniz fitreleri fakir yoksul ve yetimlerin ailelerine sizin adınıza bakliyat şeklinde teslim etmekteyiz.

FİTRE KİMLERE VERİLİR, KİMLERE VERİLMEZ?

Fıtır sadakası, kişinin bakmakla yükümlü olmadığı yoksul Müslümanlara veriliyor

Fitre ve oruç fidyesini vermek durumunda olan kimsenin bunlardan doğrudan ya da dolaylı olarak yararlanmaması esas. Aynı zamanda zekât için de aynı kural geçerli.

Kişi, annesine, babasına, büyükbabasına, büyükannesine, çocuklarına, torunlarına, eşine, zengine, babası zengin olan ergen olmamış çocuğa fıtır sadakası veremiyor. Fitreler, bir fakire de verilebilirken birkaç fakire de dağıtılabiliyor. Ancak bir kişiye verilen miktar bir fitreden az olmamalı.

Bunların dışındaki kardeş, teyze, dayı, amca, hala ve onların çocukları, gelin, damat, kayınpeder ve kayınvalide gibi akrabalar zengin değillerse kendilerine fitre verilebiliyor.

FİTRE NE ZAMAN VERİLİR?

Fıtır sadakasının vacip olma zamanı Ramazan bayramının birinci günü olmakla birlikte, bayramdan önce de verilebilir. Hatta bu daha faziletlidir. Bununla birlikte, bayram günü veya daha sonra da verilebilir. Ancak, bayram namazından önce verilmesi müstehap kabul edilmiştir.

Şâfiî mezhebinde ise; fitreyi, meşru bir mazeret bulunmadıkça bayramın birinci gününün gün batımından sonraya bırakmak haramdır. Fitreyi Ramazan’ın ilk günlerinde vermek de caizdir.

Fitrenin hedefi, bir fakirin içinde yaşadığı toplumun hayat standardına göre bir günlük yiyeceğinin karşılanması, böylece bayram sevincine iştirak etmesine katkıda bulunmaktır.
Kişi dinen zengin sayılanlara, usûlüne (anne, baba, dedeler ve nineler),fürûuna (çocuk ve torunlar) ve eşine fıtır sadakası veremez. Fitreler bir fakire verilebileceği gibi, birkaç fakire de dağıtılabilir. Ancak bir kişiye verilen miktar bir fitreden az olmamalıdır.

 

Online Fitre yatırma:
https://online.kardesder.com/camp/27


Banka kartınızla online yardım ve bağışta bulunabilmek için:

https://online.kardesder.com/

Hesap numaralarımız için tıklayın:
https://www.kardesder.com/hesaplar/

www.kardesder.com
Facebook adresimiz: Facebook.com/kardesder1299
Telegram adresimiz: T.me/kardesder
Instagram.com/kardesder
twitter.com/kardesder
WhatsApp iletişim: 0533 162 1299
E-Posta: info@kardesder.com
Adresimiz: Tuna Mh. Kartal sok. No:41 Osmangazi / Bursa

#fitre #fıtırsadakası #zekat #yardım