İçeriğe geç
Bilgi ve bağış hattı0533 162 12 99 Bağış yap
Afrika Kurban Bağışı

2019 Afrika Kurban Organizasyonu – 3

Devir değişti maalesef … Âişe annemize “kurban etini ne yaptın” diye sorup, “bir kürek kemiği hariç hepsini dağıttım” cevabını alınca “Desene bir kürek kemiği  hariç, hepsi bize kaldı!” (1) diyen peygamberin buzlukta aylarca kurban eti saklayan ümmeti olduk.

Ancak bazıları Allah Rasülüne yaraşır tarzda tüm kurbanlarını Allah yolunda savaş beldesindeki kardeşleri ile paylaştılar. Onlar yetimi doyurdular, öksüzü sevindirdiler, yoksula mutluluk ihtiyaç sahiplerine umut oldular.  Allah onlardan ve bizlerden kabul etsin.
Kurbanlarını Afrika’da vekaleten kestiğimiz Müslüman kardeşlerimizin kesim görüntülerini cep telefonlarına gönderildi. Onlardan bazılarının kesim anını teşvik amacıyla yayınlıyoruz.

Seçilmiş olan kurbanlar almış olduğumuz vekalet doğrultusunda vakit kaybetmeden usülünce usta kasaplarımız tarafından kesildi.


AFRİKA -3

 

Allah hayır sahiplerinin hayırlarını kabul etsin. Rabbim kesmiş oldukları bu kurbanları sırat köprüsünü geçmede güçlü birer binek eylesin. Amin

Hisse sahipleri:
1- Furkan kızı Sevde ÜNLÜ
2-Rumeysa BİLİCİ
3-Nazif DANABAŞI
4-Ayhan TABU
5-Erdal KAŞIK
6-Mecid AHMETAJ
7-Mustafa Kaleli

Allah Kabul Etsin

Dipnot: Hadisin orjinali şu şekildedir.
Âişe radıyallahu anhâ’dan rivayet edildiğine göre, Resûl-i Ekrem’in ailesi bir koyun kesmişlerdi. Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem Aişe annemize:
– “Ondan geriye ne kaldı?” diye sordu. Hz. Aişe:
– Sadece bir kürek kemiği kaldı, cevabını verdi.
Bunun üzerine Hz. Peygamber;
– “Desene bir kürek kemiği  hariç, hepsi bize kaldı!” buyurdu.
Tirmizî, Sıfatu’l-kıyâme 35

Bu yazıyı paylaşın

İlgili çalışmalar

Bir iyiliğe ortak olun

Bağışınız sahadaki ekiplerimizle doğrudan ihtiyaç sahibine ulaşır.