FİTRELERİNİZİ SÜNNETE UYGUN ŞEKİLDE İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRIYORUZ

Fitre ve zekat bağışlarınızı gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz.

Diyanet’in hesabına göre fitre kişi başına 40₺ (Ancak sizin bulunduğunuz beldeye göre 3kg hurma fiyatını baz almanız sünnete daha uygun düşüyor.) Hesabımıza gönderildikten sonra biz bu fitre bedelini fakirlere erzak şeklinde ulaştırıyoruz. Erzak şeklinde ulaştırılması hem sünnet olduğu için yani Peygamber s.a.v’in de örneklik ederek böyle yapmış olduğu için hem de bölge halkı bizim aldığımız fiyatlara erzak ve ihtiyaçlarını alamadıkları için avantajlı oluyor. Teslimat yapılıyor, dilerseniz fotoğraflayıp size teslimat anını belgeleyerek ulaştırıyoruz.

Siz de şu Ramazan günlerinde zulüm ve zor şartlar altında bulunan kardeşlerinizin ihtiyaçlarını gidermek, az çok demeden bir nebze de olsa katkıda bulunmak isterseniz bize Whatsapp numaralarımızdan ulaşabilir, aşağıdaki hesaplarımızdan bağışta bulunabilirsiniz.

FİTRE KİMLERE VERİLİR, KİMLERE VERİLMEZ?

Fıtır sadakası, kişinin bakmakla yükümlü olmadığı yoksul Müslümanlara veriliyor

Fitre ve oruç fidyesini vermek durumunda olan kimsenin bunlardan doğrudan ya da dolaylı olarak yararlanmaması esas. Aynı zamanda zekât için de aynı kural geçerli.

Kişi, annesine, babasına, büyükbabasına, büyükannesine, çocuklarına, torunlarına, eşine, zengine, babası zengin olan ergen olmamış çocuğa fıtır sadakası veremiyor. Fitreler, bir fakire de verilebilirken birkaç fakire de dağıtılabiliyor. Ancak bir kişiye verilen miktar bir fitreden az olmamalı.

Bunların dışındaki kardeş, teyze, dayı, amca, hala ve onların çocukları, gelin, damat, kayınpeder ve kayınvalide gibi akrabalar zengin değillerse kendilerine fitre verilebiliyor.

FİTRE NE ZAMAN VERİLİR?

Fıtır sadakasının vacip olma zamanı Ramazan bayramının birinci günü olmakla birlikte, bayramdan önce de verilebilir. Hatta bu daha faziletlidir. Bununla birlikte, bayram günü veya daha sonra da verilebilir. Ancak, bayram namazından önce verilmesi müstehap kabul edilmiştir.

Şâfiî mezhebinde ise; fitreyi, meşru bir mazeret bulunmadıkça bayramın birinci gününün gün batımından sonraya bırakmak haramdır. Fitreyi Ramazan’ın ilk günlerinde vermek de caizdir.

Fitrenin hedefi, bir fakirin içinde yaşadığı toplumun hayat standardına göre bir günlük yiyeceğinin karşılanması, böylece bayram sevincine iştirak etmesine katkıda bulunmaktır.
Kişi dinen zengin sayılanlara, usûlüne (anne, baba, dedeler ve nineler), fürûuna (çocuk ve torunlar) ve eşine fıtır sadakası veremez. Fitreler bir fakire verilebileceği gibi, birkaç fakire de dağıtılabilir. Ancak bir kişiye verilen miktar bir fitreden az olmamalıdır.

Online Fitre yatırma:
https://online.kardesder.com/camp/27