Yeni Zelanda katliamı taziye mesajı

Yeni Zelanda katliamı taziye mesajı 01
Yeni Zelanda katliamı taziye mesajı 01

Osmangazi Gençlik Hareketi Kardeşder olarak Yeni Zelanda’da din kardeşlerimize yapılan terör saldırısını kınıyoruz. İbadethanelere saldırmak, savaş anında bile olsa bütün dinler tarafından kınanmış bir eylemdir. Müslümanların kutsal mekanı olan camiyi basarak 50 Müslümanı şehid eden Hristiyan terörünü kınıyoruz.

Terörü “İslami terör” olarak nitelendiren, ancak 50 kişiyi öldüren Hristiyan fanatiği sadece ‘saldırgan’ olarak niteleyen insafsız batı medyasının yanlı tavrını da kınıyoruz. Eğer bir Müslüman aklen özürlü dahi olsa böyle bir saldırıda bulunup kilise basarak 50 kişiyi hunharca katletseydi, tüm dünya ayağa kalkar, yüce dinimize dil uzatmayı fırsat bilirlerdi. Terörü İslam’a nisbet etme iki yüzlülüğünü tekrar eden batı, fanatik Hristiyanların hiçbir eylemini Hristiyanlık ile bağdaştırmamıștır. Ancak bir Müslüman herhangi birine tokat atmadan tehditte dahi bulunsa terörist ilan edilmiştir.

 

Șurası hakikattir ki, tarih masum sivilleri katletmeyi amaç edinenlerin ve soykırımı şiar edinenlerin kimler olduğunu vesikaları ile kaydetmiştir. Halen dünyanın birçok yerinde masum Müslüman sivilleri uçaklarla katledenlerin yapa geldikleri şey terör eyleminden öte birşey değildir. Bir atışta 100’lerce sivili katleden uçaklı teröristleri görmezden gelip bıçaklı teröristlere takılmak bu iki yüzlülüğün apaçık örneklerindendir.

 

Kardeşder olarak dini dili ne olursa olsun masumları hedef alan her tür terör saldırısını kınıyoruz. İki yüzlü dünyaya karşı Müslümanların dayanışma içerisinde olmasını, teröre hiçbir zaman geçit verilmemesini adaletin tecellisi ile umuyoruz.

 

Şehid edilen Müslümanların ailelerine başsağlığı diliyor ve Allah Rasulu Muhammed s.a.v’in dediği üzere kitap ehli tarafından şehid edilenin ecrinin iki kat olduğu müjdesini yineliyoruz.

 

Ey Şehid aileleri sizin camide şehid edilen kardeşiniz, ağabeyiniz, babanız, dedeniz, bir Müslüman’ın içinde ölümü selamlayacağı en hayırlı yerde şehid olmuşlardır. Yüce Allah’ın evi onların canlarını verdiği yer olmuştur. Allah ise, ev sahiplerinin ikramı en geniş olanı ve rahmeti de en bol olanıdır.

 

Allah şehadetinizi kabul etsin. İnna lillah ve inna ileyhi raciun.

 

Osmangazi Gençlik Hareketi Yardımlaşma ve Kardeşlik Derneği

Kardeşder Yönetim Kurulu