29 Mart 2024 Cuma
header template 24 craft ideas 01
DAHASI
    ₺0.00

    Sepetinizde ürün bulunmuyor.

    Tarihçemiz

    İLGİ ÇEKENLER

    Biz Kimiz?

    Osmangazi Gençlik Hareketi 2018 yılında yeni bir yapılanmaya başlandığından “dernekçilik” klişesinden kurtulup daha dinamik bir yapılanma gerçekleştirmek amacıyla kuruldu. Uzun süren istişareler sonucu İslam’ın öğretisi olan kardeşliği ve yardımlaşmayı yürütebilecek genç kadronun üzerine bina edildi. Kardeşder olarak dernek faaliyetlerini yürüten ve bir gençlik hareketi olarak topluma yitirdiği dini ve ahlaki değerleri kazandırmak, gençleri cehalet ve kötü alışkanlıkların bataklığından kurtarmak için faaliyete geçti.

    Osmangazi Gençlik Hareketi Yardımlaşma ve Kardeşlik Derneği Bursa’da faaliyetlerine başladı. Genç ve dinamik bir kadrodan oluşan dernek yönetimi içerisinde iş adamı, öğrenci ve sporcular başta olmak üzere çeşitli meslek dallarından gençler yer almaktadır. 

    İhtiyaç sahipleri, fakir ve muhtaç aileleri başta olmak üzere her türlü maddi gerçekleştirmeye çalışan Osmangazi Gençlik Hareketi sınır, dil ve ırk ayrımı gözetmeksizin her tür yoksula yardım etmeyi hedef edinmiştir. Ayrıca mukaddesatımız uğruna şehid düşenlerin ailelerine yardım eli uzatmayı, Rasulullah s.a.v’in kaderdaşı olan yetimlere sahip çıkmayı baş tacı edinmiştir.

    Osmangazi Gençlik Hareketi Kudüs fatihi Salahuddin Eyyubi’nin “Bir milleti yok etmek isterseniz manevi değerlerini yok etmelisiniz” uyarısını dikkate alarak gençlere yönelik uyuşturucu, alkol ve ahlaksızlık gibi kol gezen tehlikelere karşı bilinçlendirme ve mücadeleyi amaç edinmiştir. Bu haseple her tür mücadeleyi esas alan çalışmaları içerisine eğitim çalışmaları ile manevi değerlerine bağlı bir gençlik için var gücüyle çalışmakta haftalık ders programları ve eğitim faaliyetleri düzenlemektedir.

    Savaş ve doğal afete maruz kalmış insanların acılarını dindirmek üzere sosyal yardımlaşmayı görev addeden gençler yetiştirmek ve yeryüzünde kardeşlik içerisinde yaşamayı ilke edinerek yardımlaşmayı yaygınlaştırmak üzere yolculuğuna başlamıştır.

    Bütün bunları Yüce Allah’ın rızası için yaparak, Rasulullah s.a.v’in buyurduğu üzere “Sizin en hayırlınız insanlara faydalı olandır” düsturu ile hareket eden bir Gençlik hareketi’dir Osmangazi Gençlik Hareketi…[clear]

    Eğer bu toprakların çocuğu isek, bizlere Allah yolundaki atalarımızın göstermiş olduğu hakikatler ders ve ibret için yeter. Yüce Allah her yoluna samimi çıkanı gözettiği gibi bu yola çıkan kardeşlerimizi de koruyup gözetsin. Amin.

    Bu konu hakkında daha fazlası

    YORUMLAR

    DÜŞÜNCELERİNİ BİZİMLE PAYLAŞ

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz

    Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

    EN ÇOK OKUNAN

    İLGİSİZ KALMA!