Başlarına gelmeyen kalmamış: Terkedilme, felç, hastalık, yoksulluk

Başlarına gelmeyen kalmamış 07
Başlarına gelmeyen kalmamış 07

Bu ailemiz savaş mağduru olarak Bursa’ya geliyor. Babaları evi terk ederek ikinci eşinin yanına gidiyor. Ailede çalışan en büyük oğulları ki dram bize onu tanıyanlar sayesinde ulaştı.

22 Yaşındaki Muhammed bir inşaat firmasında amele olarak çalışıyor. Ne sigortası ne de başka bir güvencesi var. Ağır ve tehlikeli işleri buna veriyorlar. Hiçbir güvenlik önlemi bulunmayan inşaatta çalışan Muhammed kardeşimizin başına gelen geliyor. İnşaattan düşen Muhammed’in kafatası çatlıyor. İnşaat firması sahipleri çocuğu hastaneye kaldırıyor. Ve özellikle “inşaatta çalıştığını söylememesini” (kendi düştüğünü ifade etmesini) istiyorlar. iki ay hastanede yatan çocuğa bakıyorlar. Eve döndükten bir hafta sonra ise yardım kesiliyor… Ne arayan var ne soran. Hukuki anlamda ise ne yapacaklarını nasıl arayacaklarını dahi bilmediklerin öğreniyoruz…  Ailenin durumu gerçekten kötü.

Ailede 8 çocuk var. Babaları başlarında yok. Hiçbir geçim kaynağı olmayan ailenin çocuklarından en büyükleri 17 yaşında ev onun haftalığı ile geçiniyor. Dul olan ablaları bu eve gelmiş burada kalıyor. Onun da iki çocuğu var.  Ve onun durumu ayrı bir dram.

Evlerinde hava soğuk ve elektrikli olan sobanın yanmamasına rağmen üşütmeden oturmalarına şaşırıyoruz. Evlerinde doğru düzgün oturacak koltuk dahi bulunmuyor…

Bizden istekleri ise, inşaattan düşmesi üzerine felç olan Muhammed için bir şeyler yapılması. Firma sahibinden ne tazminat ne de başka bir şey istiyorlar sadece hastane masraflarının karşılanmasını ve adeta robot gibi Muhammed’in eski günlerine dönmesini istiyorlar.

Eve bir miktar erzak ve ailenin küçük borçlarını kapamaya yetecek bir miktar maddi yardım bırakıyoruz.

Ailemizin başta kışlık yakacak, giysi aylık erzak maddi yardıma ihtiyaçları var. Evde tek başına çalışan ve haftalıkla evi döndürmeye çalışan çocuğa da maaşı düzgün bir iş gerekiyor. Felçli olan Muhammed’in tedavisi için bir şeyler yapılması gerek. Ahiretten önce hakkının iadesi için yardım gerekiyor.

Aşağıdaki numaralarımızdan bize ulaşabilir, hesap numaramız ve online bağış hattımızdan yardımda bulunabilirsiniz.

Banka kartınızla online yardım ve bağışta bulunabilmek için:
💳 https://online.kardesder.com/
Hesap numaralarımız için tıklayın:
👉https://www.kardesder.com/hesaplar/

www.kardesder.com
Facebook adresimiz: Facebook.com/kardesder1299
Telegram adresimiz: T.me/kardesder
Instagram.com/kardesder
twitter.com/kardesder
WhatsApp iletişim: 0533 162 1299
E-Posta: info@kardesder.com
Adresimiz: Tuna Mh. Kartal sok. No:41 Osmangazi / Bursa